Италиански гражданин, осъден в Румъния на 2 г. и половина

...
Италиански гражданин, осъден в Румъния на 2 г. и половина
Коментари Харесай

Варненски съд отказа да предаде на Румъния издирван италианец

Италиански жител, наказан в Румъния на 2 година и половина затвор за опит да открадне 5,2 метра от железопътен мост, ще излежи наказването си в български затвор.

Това постанови състав на Варненския апелативен съд, който удостовери решението на силистренските окръжни магистрати. С него бе отказано осъществяването на Европейска заповед за арест, по силата на която чужденецът трябваше да бъде предаден на румънските управляващи.

Издирваният Кармелино С. бил хванат на 31 май в Силистра. На съвещанието стана ясно, че той е наел квартира у нас, почнал е работа по трудов контракт и е стартирал процедура за придобиване на статут за непрекъснато престояване. 63-годишният мъж съобщи, че желае да изтърпи наказването си в България.

Престъплението той направил през 2011 година дружно със съизвършител, а присъдата му била постановена от Апелативния съд в Галац през 2015 година Защитата настоя италианецът да бъде пуснат под домакински арест, само че магистратите отхвърлиха настояването заради липса на условия, които постановат по-лека мярка за неотклонение. Решението е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР