Италиански гимназист направил жест по посока на италианския премиер Джорджа

...
Италиански гимназист направил жест по посока на италианския премиер Джорджа
Коментари Харесай

Ученик направи жест, имитиращ насочен пистолет към италианския премиер Мелони

Италиански гимназист направил жест по посока на италианския министър председател Джорджа Мелони, имитиращ ориентиран към нея револвер, предадоха АНСА и „ Република “. Инцидентът се разиграл в постройката на Сената на италианския парламент през вчерашния ден. Там Мелони показа позицията на Италия за идната европейска среща на върха, която ще се състои тази седмица.

Ученикът бил част от група учащи се от гимназията „ Риги “ в Рим, поканени да следят дебатите в Сената. Когато гимназистът направил жеста към Мелони, защитата и съпътстващия учениците учител се намесили. Впоследствие ръководителката на гимназията Чинция Джакомобоно декларирала, че ще бъдат подхванати съответните дейности против момчето. 

Тя признала, че в гимназията имало крайнолеви възпитаници, които подлагали на критика дясното държавно управление на Мелони. Но в учебното заведение имало и крайнодесни възпитаници.

Самата Мелони съобщи, че потресена от обстоятелството, че жестът на ученика е съвпаднал с годишнината от убийството в Болоня на 19  март 2002 година на специалистът по трудово право и промени на пазара на труда Марко Биаджи, премахнат от представители на лявата формация „ Нови червени бригади “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР