Италианската волейболна федерация отчете 3.52 милиона евро приходи от продажба

...
Италианската волейболна федерация отчете 3.52 милиона евро приходи от продажба
Коментари Харесай

Италия отчете 3.52 млн. евро приходи от билети от световното по волейбол

Италианската волейболна федерация регистрира 3.52 милиона евро доходи от продажба на билети за мачовете от международното състезание, на което България беше съдомакин. Двете страни одобриха по две групи в първата и втората фаза от шампионата, а финалите се организираха в Торино.

В откриващия дуел сред Италия и Япония са постъпили най-вече средства от продажба на билети - близо 270 хиляди евро. Тогава дуелът се изигра под намерено небе в Рим.

Общо 46%, или 1.62 милиона евро, от всички доходи са регистрирани в заключителната фаза на шампионата, когато се изиграха 10 мача за пет дни.

Двубоите в Италия се организираха в шест града - Рим, Флоренция, Бари, Болоня, Милано и Торино, до момента в който в България мачове се играха във Варна, Русе и София. Най-голям интерес на италианска територия е имало към дуела сред домакините и Русия от втората фаза. Тогава мачът в Милано е следен от 12 875 души.

На международното се изиграха 94 дуела, като България одобри 42 мача, а Италия - 52. Общата посещаемост на срещите в Италия е 294 686 фенове, като най-вече хора са участвали в Торино и Милано. Мачовете в двата града са посетили надлежно 108 692 и 62 224 души.

 Откриващият дуел сред Италия и Япония, който се игра под намерено небе в Рим, донесе най-вече доходи за уредниците
© fivb.org

Откриващият дуел сред Италия и Япония, който се игра под намерено небе в Рим, донесе най-вече доходи за уредниците.

Интересът към шампионата в страната се дължи основно на присъединяване на националния тим. 104 741 фенове са следили мачовете на отбора, което е малко над една трета от общата посещаемост на мачовете, играни в страната.

До момента българската федерация не е оповестила данни за посещаемостта и приходите от билети. " Дневник " потърси вицепрезидента на федерацията и ръководител на организационния комитет Любомир Ганев, само че той не беше открит за коментар.

Общо 43 540 души са посетили осемте мача на българския народен тим (пет във Варна и три в София), като данните са от формалните отчети на интернационалната федерация.

dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР