Италианската тенисистка Сара Ерани получи 10-месечно наказание заради употреба на

...
Италианската тенисистка Сара Ерани получи 10-месечно наказание заради употреба на
Коментари Харесай

Носителка на 5 титли от Големия шлем получи 10-месечно наказание за допинг

Италианската тенисистка Сара Ерани получи 10-месечно наказване поради приложимост на допинг. 31-годишната състезателка, която има пет трофеи от Големия шлем на двойки, даде позитивна проба за летрозол в извънсъстезателен тест през февруари 2017 година

Летрозолът се употребява за лекуване на рак на гърдата. Ерани изясни, че е приела несъзнателно веществото по време на фамилна вечеря. Тя е била приготвена от нейната майка, която страда от рак на гърдата, и по този начин летрозолът се е озовал в храната и оттова в организма на тенисистката.

През февруари Ерани беше осъдена за два месеца от Италианската тенис федерация, а резултатите й от 16 февруари до 7 юни 2017 година бяха анулирани. Италианската антидопингова организация обаче апелира решението пред Спортния трибунал в Лозана.

Съдът в Лозана разгласи през днешния ден, че приема обясненията на Ерани, само че усилва наказването й. Становището е, че тенисистката има " лека степен на виновност " и по тази причина предстои на глоба от 10 месеца. Тя ще може да се завърне на корта след осем месеца, когато изтече остатъкът от наказването й.

Ерани е най-успешната италианска тенисистка в последните години. В тандем със сънародничката си Роберта Винчи тя завоюва пет трофеи и игра общо осем финала в шампионатите от Големия шлем сред 2012 и 2014 година Двете стигнаха и до №1 в света на двойки.

Ерани имаше мощни резултати и поединично. Тя стигна до финала на " Ролан Гарос " през 2012 година, където отстъпи на Мария Шарапова. Италианката записа и още два полуфинала - в Париж през 2013 година и на US Open през 2012 година

През май 2013 година Ерани реализира най-хубавото си класиране в международната класация при дамите - №5. Сред огромните й триумфи е спечелването на " Фед къп " през 2009, 2010 и 2013 година Италианката, която има девет самостоятелни трофеи в кариерата си, сега заема 72-ото място в международната класация поединично и 74-о при двойките.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР