Италианската прокуратура разследва избухналите размирици по време на демонстрациите през

...
Италианската прокуратура разследва избухналите размирици по време на демонстрациите през
Коментари Харесай

Италия е разтърсена от размирици на крайнодесни в Рим при протеста срещу здравните мерки

Италианската прокуратура проверява избухналите безредици по време на демонстрациите през уикенда в Рим против въведените от държавното управление ограничавания за битка против разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

В събота последователи на крайнодясната и неофашистка партия " Форца Нуова " ( " Нова мощ " ) нападнаха централата на синдиката Обща италианска конфедерация на труда и болница, при което бяха ранени общо 40 души.

Властите образуваха две каузи против обособени лица за присъединяване в офанзивите, заяви организация АНСА.

Вчера министър председателят Марио Драги посети генералния секретар на конфедерацията Маурицио Ландини в централата на синдиката. По време на късата аудиенция на Драги Ландини съобщи, че тя е " значимо обръщение " за народна власт и срещу " връщане към предишното, което би трябвало да бъде предотвратено ".

По време на срещата, която продължи към половин час, двамата разискаха и апелите за възбрана на фашистки партии като " Форца Нуова ", сподели Ландини пред публицисти след диалога. След събитията от събота сходен ход се разисква и от политиците.

Левоцентристката Демократическа партия внесе предложение в Сената държавното управление да се занимае с въпроса за разпускането на " Форца Нуова " и други фашистки партии. Подобни оферти внесоха и други сенатори.

Демонстрациите бяха свикани като митинг против нови правила, които от 15 октомври ще създадат наложително на работното място да се демонстрира по този начин нареченият зелен паспорт, удостоверяващ имунизация, преболедуване на ковид или съществуване на негативен тест за вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР