Италианската футболна федерация обмисля да направи промени в структурата на

...
Италианската футболна федерация обмисля да направи промени в структурата на
Коментари Харесай

Обмислят промени в италианския футбол

Италианската футболна федерация обмисля да направи промени в структурата на своите шампионати. Идеята е броят на клубовете в Серия " А " да бъде понижен от 20 на 18, като предложението е подкрепено от трите гранда Ювентус, Интер и Милан, разкри " La Repubblica ".

Италианската футболна федерация обмисля да реформира структурата на своите шампионати. Идеята е броят на клубовете в Серия А да бъде понижен от 20 на 18, като концепцията е подкрепена от трите гранда Ювентус, Интер и Милан, разкрива " La Repubblica ".

В понеделник имаше среща с клубовете от Серия А, на която бяха обяснени този и други значими въпроси. Ювентус, Интер и Милан са за понижаване на броя на тимовете в елитната лига, главно с цел да се понижи натоварването на играчите, които към този момент са изиграли доста мачове през сезона. Броят на мачовете може да нарасне с оповестените формати на Европейските купи и Световното клубно състезание от сезон 2025/26. 

Освен трите гранда имаше и други клубове, които поддържат тази концепция, само че към този момент те са малцинство. По-малките клубове разумно са срещу сходно предложение и даже са подготвени да заведат правосъдни каузи, в случай че сходно предложение им бъде наложено принудително, без болшинство. Изпълнителният шеф на Монца Адриано Галиани е срещу сходно нещо. Друг проблем са малките екрани, които са срещу концепцията да се понижат мачовете, тъй като ще има по-малко излъчвания.

Осев промени в Серия " A ", италианската футболна федерация възнамерява промени и в Серия " C ". Шефът Габриеле Гравина се чака да показа концепциите на общото заседание през идната седмица.
 Сериозни промени в Купата на Италия, дребните тимове са ощетени
Сериозни промени в Купата на Италия, дребните тимове са ощетени

Ще има клубове единствено от Серия А и Б
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР