Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната

...
Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната
Коментари Харесай

Полуавтоматичната засада влиза в италианския футбол на 27-и януари

Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната засадa (SAOT) от 27-и януари идната година, оповестиха от централата. Президентът на локалната лига Лоренцо Казини съобщи, че първичната концепция за въвеждането на SAOT-системата е това да стане на 4-и януари, което е първи кръг след спирането поради Световното състезание. Но се е решило, че системата се нуждае от още време за проби и по този начин се постанова отсрочване с 23 дни. 

Серия “А ” ще бъде първото състезание, което вкарва технологията на засадата откакто тя беше демонстрирана на приключилото през вчерашния ден Световно състезание. Интересното е, че италианците вкарват тази компютърна технология от 20-ия кръг нататък, когато са решаващите мачове за установяване на новия първенец на страната. 

" Cъветът оторизира въвеждането на SAOT-технологията въз основата на поредност от сполучливи офлайн-тестове, които не престават и сега в намиращия се в Лисоне International Broadcast Centre на Серия А ", се споделя в формалното мнение на Лигата. От FIGC са уверени, че следващото изобретение ще даде още по-акуранти и точни решения в едно от най-дискусионните правила във футбола и ще спести време за непрекъснати повторения на всеки противоречив миг. 

В настоящия си тип Полуавтоматичната технология за засадата (SOAT) ще се произнесе даже при най-трудните решения за засада доста по-бързо, в сравнение с при предходната система, а 3D-анимирано обрисуване на случая се излъчва за почитателите на стадиона и по малкия екран. 

Маркирането се прави въз основата на дванадесет камери, които ще наблюдават 29 точки по тялото на всеки състезател, а датчик в топката ще изпраща данни до операционната зала на ВАР (общата система за видеопомощ в интерес на съдиите) 500 пъти в секунда, с цел да разреши съвършената оценка по кое време е подаден пасът към футболиста в голова позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР