Италианецът Яник Синер заяви, че е с удоволствие отново ще

...
Италианецът Яник Синер заяви, че е с удоволствие отново ще
Коментари Харесай

Синер: София е специално място за мен, защото тук спечелих първата си титла

Италианецът Яник Синер съобщи, че е на драго сърце още веднъж ще играе на шампионата по тенис Sofia  Open през идната седмица.

Синер, който е подложен под номер 1 в главната скица, ще се опита да завоюва трета поредна купа. През 2020 година в зала " Арена Армеец " той заслужи първия си трофей в Тура на АТП, а през предишния сезон дублира триумфа си в българската столица.

" Винаги е прелестно да съм тук. София е особено място, където завоювах първата си купа. Винаги се връщам на драго сърце да играя. През тази година нещата са по-различни, тъй като и Григор (Димитров) ще играе. Хубаво е за почитателите, че има още доста мощни играчи като да вземем за пример Кареньо Буста, който имаше доста добър сезон. Ще бъде вълнуваща седмица, в която ще дам всичко от себе си ", разяснява италианецът,  който е 11-и в международната класация сега. 

" Има доста път до третата купа. Още първият ми мач ще бъде сложен. Концентриран съм напълно върху него и по-късно мисля за идващия. Ако не съумея, значи не е бил моят шампионат и не преставам напред.  Но аз съм благополучен, че съм тук. Чувствам любовта на хората. Целта ми е да играя добър тенис. Надявам се, че съм подобрил играта си от предходната година. Целта ми е да се развъртвам с всяко последващо присъединяване.  Надявам се през тази година хората да видят най-хубавия Яник. Тази година поднасям по-добре, блъскам по-добре топката. Мисля, че това ще бъде най-хубавата ми версия ", добави Синер, който по-рано през месеца доближи до четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Той към момента не мисли за възможния полуфинал с първенеца в София от 2017 година и номер 3 в схемата Григор Димитров, който ще се получи, в случай че двамата запишат по две победи в конкуренцията преди този момент.

" Има доста време до полуфиналите. В такива шампионати всичко може да се случи. За момента мисля единствено за първата ми среща. Но всеки знае какъв брой добър е Григор като състезател, какво може, какви огромни трофеи е спечелил. А и постоянно е особено, когато играеш в своята страна. За публиката ще бъде прелестно да го види. Той е кумир за доста хора тук. Със сигурност това ще бъде акцентът за седмицата. Извън корта имаме положителни взаимоотношения ", разяснява Синер.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР