Италианецът Давиде Баис от тима на Еоло-Комета спечелри седмия етап

...
Италианецът Давиде Баис от тима на Еоло-Комета спечелри седмия етап
Коментари Харесай

Италианец с първа победа в Джирото

Италианецът Давиде Баис от отбора на Еоло-Комета спечелри седмия стадий на колоездачната Обиколка на Италия в петък, като финалът бе на връх Гран Сасо д`Италия, който е на 2130 метра надморска височина и бе измежду заснежени върхове.

Етапът бе дълъг 218 км.

Баис направи впечатляващо каране, като се измъкна рано и кара повече от 200 км самичък пред главната група. Победителят даде време от 6:08.40 часа.

Това е първа огромна победа в кариерата на 25-годишния играч, който съумя да изпревари чеха Карел Вачек от Коратек с 9 секунди, както и третия Симоне Петили (Италия) от тима на Интермарше, който финишира на 16 секунди зад водача за деня. Тримата имаша задатък в един миг от 13 минути пред главната група и съумяха да запазят повече от 3 минута на финала.

Белгиецът Ремко Евенепул от отбора Соудал-Куик Степ финишира на четвърто място, на малко повече от 3 минути след спечелилия. Същото време като Евенепул дадоха словенецът Примож Роглич и британецът Герант Томас.

" Очаквах офанзиви. Този сюжет ме устройва. Щастлив съм, че ще съм още веднъж с розовата фланелка и след днешния ден ", разяснява норвежецът Андреас Лекнесунд от ДСМ, който резервира първото място в генералното класиране с 28 секунди преднина пред Ремко Евенепул.

" Не съм най-силен в изкачването, чаках спринта. Това е първата ми победа. Не чаках. Мислех, че ще оказвам помощ на водача на отбора ни Лоренцо Фортунато във финала ", сподели спечелилият Баис, който взе синята фланелка за най-хубав катерач от Тибо Пино.

Фаворитите останаха дискретни в този стадий на " Джирото ", макар че Ремко Евенепул опита спринт в края, само че не направи разлика с останалите. Белгиецът към този момент е възобновен от двете си рухвания в сряда, само че разгласи още преди старта, че няма да нападна, с цел да резервира сили за надпреварата по часовник на 35 км в неделя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР