Италианецът Андреа Гауденци е новият президент на Асоциацията на професионалните

...
Италианецът Андреа Гауденци е новият президент на Асоциацията на професионалните
Коментари Харесай

След напрежението сред играчите италианец оглави мъжкия тенис

Италианецът Андреа Гауденци е новият президент на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), заяви организацията. Той ще заема поста в идващите четири години, като ще стъпи в служба при започване на януари.

46-годишният някогашен тенисист, който има три трофеи в кариерата си и е достигал до №18 в ранглистата, ще размени Крис Кермоуд. Той ще напусне позицията си в края на годината, като новината за напускането му провокира напрежение измежду тенисистите.

" АТП изигра централна роля в живота ми по доста способи и е огромна чест, че ми се отдава тази опция. Очаквам с неспокойствие да управлявам бъдещата посока на развиване и да надграждам световния триумф и известност на спорта ", сподели Гауденци пред уеб страницата на АТП.

По време на ръководството на Кермоуд мъжкият тенис се разви доста и доближи рекордни наградни фондове. Успоредно с това обаче има огромно неодобрение от по-ниско поставените състезатели поради заплащането и календара на шампионатите.

Водачът в международната класация Новак Джокович, който оглавява Съвета на играчите към АТП, беше измежду тенисистите, които приканиха за смяна. Роджър Федерер и Рафаел Надал показаха неодобрение към сърбина, че никой не се е посъветвал с тях за решението договорът на Кермоуд да не бъде удължен.

" Като някогашен състезател той е бил в нашите обувки и също се трансформира в сполучлив бизнесмен след кариерата си. Той има всички качества да управлява тура и чакам да работим дружно за изгодите на играчите и спорта като цяло ", сподели Джокович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР