Италианец бе задържан в Турция при опит да изнесе незаконно

...
Италианец бе задържан в Турция при опит да изнесе незаконно
Коментари Харесай

Глоба от 100 000 евро за опит да се изнесат от Турция 29 кг. бели трюфели


Италианец бе арестуван в Турция при опит да изнесе нелегално от страната няколко кг бели трюфели. Наложена му е санкция от 100 000 евро, заяви дирекцията за горите в Истанбул. Мъжът е бил арестуван на границата сред Турция и България с съвсем 29 кг. бели трюфели от типа Tuberborchii, се споделя в официално съобщение на Истанбулската районна дирекция на горите. Този тип трюфели, който е едва прочут в Турция, е доста издирван в Европа, се показва в официалното съобщение.

Ръководителят на Регионалната дирекция на горите Реджеп Атес употребява случая да предизвести жителите, в случай че видят чужденци да се разхождат из горите, изключително, съпроводени с кучета, неотложно да осведомят управляващите.

Цената на белите трюфели в Италия през 2017 година доближиха до баснословните 600 евро за 100 година или 6 000 за един кг. Причина за покачването на цената са сушите и надлежно слабия рандеман. Предходната година цената варираше сред 3 000 и 4 000 евро за кг. Ежегодно в северния италиански град Алба се провежда двумесечен панаир на белите трюфели. През ноември предходната година на търг там 850 г качествени бели трюфели бяха продадени за 75 000 евро. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР