IT специалистът, който публикува видео в социалните мрежи как стига

...
IT специалистът, който публикува видео в социалните мрежи как стига
Коментари Харесай

Задържаха виновника за временното спиране на системата за прием в градини и училища в Стара Загора

IT експертът, който разгласява видео в обществените мрежи по какъв начин стига до персоналните данни на 235 000 старозагорци посредством стратегия, която е основал, е арестуван за период до 24 часа. Заради обявата му краткотрайно е стеснен достъпът до електронната система за банкет в детските градини и учебните заведения в община Стара Загора, в която родителите влизат с персонални данни.
Задържането на Петко Петков е осъществено в следобедните часове през вчерашния ден по отношение на формираното досъдебно произвеждане против незнаен причинител по член 319а от Наказателния кодекс (НК) - „ когато се узнава (извлича) противоправно каквато и да е инфор­мация от ЕИМ ”. По главния текст законът планува наказване отнемане от независимост до две години, а по квалифицирания текст - от една до три години. Петков не е осъждан все още на действието и законът планува санкция от 1000 до 5000 лв..
Заради видеото като превантивна мярка краткотрайно беше спрян достъпът до електронната система за подаване на документи за банкет в детските и в образователните заведения в Стара Загора. Фирмата разработчик - „ Информационно обслужване “ АД, прави инспекция по сигурността, а от община Стара Загора оповестиха, че системата е конфигурирана на неин сървър, което я пази от неоторизиран достъп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР