Историята се повтаря и ЦСКА отново посреща Лудогорец в 18-ия

...
Историята се повтаря и ЦСКА отново посреща Лудогорец в 18-ия
Коментари Харесай

ЦСКА - Лудогорец: Край на осемгодишната серия или ново зануляване?

Историята се повтаря и ЦСКА още веднъж посреща Лудогорец в 18-ия кръг на родната Първа лига. Миналата година двата огромни противника се срещнаха на Никулден (06.12) и приключиха наедно - 1:1. Тогава пасивът на " алените " беше 6 точки. Сега първенците идват в Борисовата градина доста по-спокойни, поради солидните 11 пункта повече от 31-кратния отличник.

Мачът е в неделя от 18:00 часа.

Сръбският експерт Милош Крушчич за първи път ще изведе тима против Лудогорец. Той застана на пожар на поста старши треньор, само че загатна своя капацитет и стартира да се харесва на почитателите. Под негово управление футболистите демонстрират хъс, предпочитание за победа непременно и себераздаване. Предстои да разберем дали ще резервира някой от основните си играчи за визитата на Арда (Кърджали), която е 4 дни по-късно. Мачът е извънредно значим, тъй като е осминафинал за Купата на България. Трофей, който може да бъде вдигнат след единствено 450 минути игра.

След четирите следващи победи " армейците " стартират да си връщат самочувствието.

Успехите над Етър (4:0), Черно море (2:0), Славия (1:0) и Ботев (Враца) с 3:0 обаче не трансформираха обстановката в класирането и ЦСКА към момента изостава доста от директните си съперници. Лудогорец не стопира да печели. У нас " орлите " последно сбъркаха преди повече от 3 месеца - против Славия (0:0), и единствените им съмнения са в Лига Европа. Именно европейският клубен шампионат може да изиграе роля в неделното дерби, тъй като в четвъртък разградчани гостуват на другите " армейци " - ЦСКА (Москва). А даже най-хубавите тимове на Стария континент не обичат да гостуват в Русия по това време на годината. Очертава се тежка аудиенция, а и пътешестване.

Но Лудогорец разполага с лукса на дългата аварийна пейка.

Шампионите към този момент образно демонстрираха по какъв начин се вършат ротации в цикъла " четвъртък-неделя ". По-рано през сезона те завоюваха съвсем на ходом против Левски (2:0), откакто 3 дни по-рано взеха скъпа победа над Ференцварош на открито (3:0), играейки с 10 души към 50 минути. Конкуренцията в тима е доста огромна и даже запасите имат нужните качества да износят значим мач на гърба си. Предвид последните конфликти сред двата отбора можем да чакаме нискорезултатен, даже отегчителен мач. С доста единоборства, борба, накъсвания...

ЦСКА и Лудогорец не са си вкарали гол към този момент 330 минути!

Последен Рубен Пинто се разписа в дербито, през първото полувреме на четвъртфинала за Купата на България (03.04.2019). Последните 7 мача не се понравиха на неутралните фенове и феновете на резултатния футбол:

Лудогорец - ЦСКА 0:0 (11.08.19)

ЦСКА - Лудогорец 0:0 (11.05.19)

Лудогорец - ЦСКА 0:0 (06.04.19)

Лудогорец - ЦСКА 0:1 (03.04.19)

ЦСКА - Лудогорец 1:1 (06.12.18)

Лудогорец - ЦСКА 1:0 (19.08.18)

ЦСКА - Лудогорец 0:0 (05.05.18)

Любопитно е, че първенците не са се разписвали в " армейската " врата към този момент 4 следващи конфликта. Много е евентуално и този път двата отбора да се " занулят ", което пък би зарадвало почитателите на Левски. В момента " сините " са на 7 точки от върха, само че в събота имат тежък мач в Стара Загора против Берое на Димитър Димитров-Херо. Когато преглеждаме статистика обаче няма по какъв начин да не отбележим един извънредно обезпокоителен за всички цесекари факт:

Никога в историята си ЦСКА не е побеждавал Лудогорец на своя стадион.

Вече 8 години " зелените " не познават възприятието на проваляне на " Армията " (изключение е отстраняването за Купата през декември 2017 след тъждество и продължения). Това е изцяло в прорез със статистиката и успеваемостта на столичани в останалите срещи. Предстои да разберем дали тази отрицателна за тях серия ще бъде прекратена или двата отбора ще продължат да си спретват скучни ремита. Не е изключено и Лудогорец да реализира някоя значима победа, с която дефинитивно да реши разногласието за купата, несъмнено. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР