Историята на загадъчното метално нещо, което се появи отникъде за

...
Историята на загадъчното метално нещо, което се появи отникъде за
Коментари Харесай

Едно странно парче ламарина броди из света

Историята на загадъчното железно " нещо ", което се появи отникъде за няколко дни в американския щат Юта си има продължение. Монументът изчезна от Юта по този начин тайно както и се беше появил, само че нощес международните осведомителни организации оповестиха, че доста сходен на него (или същият) се е появил в Румъния. Но още веднъж за малко - за 4 дни. И още веднъж липсващ...
Според английския вестник Mirror, новият дирек за първи път е видян в северната ни съседка на 26 ноември на хълма Батка Доамней в град Пятра-Нямц, близо до историческа околност с руини от крепостта на даките Петродава. Румънският дирек е еднакъв с американския - височина 2,80-4 метра, в прорез е триъгълен, изработен е от ослепителен метал, въпреки да не е тъкмо копие. Не е ясно кой, по кое време и за какво го е изработил и сложил на това място. 
Конструкцията с височина 2,8 м е изчезнала за една нощ по този начин безшумно както се и е и появила предходната седмица, споделя пред Ройтерс локалният публицист Роберт Йосуб. Според него частите на нещото са били заварени напълно нескопосано от някой, който не е експерт. 
Властите не са доста радостни от тези шегички. Това е охранявана територия, там се организират архeологически разкопки и с цел да се разполага в този сектор каквото и да било, би трябвало да се желае особено позволение от министерството на културата, оповестиха от профилираните румънски институции, отговарящи за историческите монументи. 


Шегаджии или извънземни?

Първият дирек беше открит инцидентно в пустинята на окръг Ред Рок в щата Юта на 18 ноември от хора на природозащитната работа, които от въртолет правели броене на овце. Последната публична фотография от тази работа на месността е от 2016-а година - на нея няма никаква структура в този сектор. 

След известието за странния обект, което заля медиите и осведомителните организации още на 18 ноември, управляващите се пробваха да скрият местоположението, само че несъмнено, обществените мрежи не останаха безмълвни и дадоха точни координати на обекта. Тълпи от народ се изсипаха на мястото, всички се снимаха до металния обелиск и пишеха радостни догатки в обществените медии.
Някои упорстваха, че загадъчният обект е направа на неизвестен ваятел, вманиачен почитател на кино лентата на Стенли Кубрик " Една авантюра в космоса през 2001-а ". Във кино лентата извънземните дават знак за съществуването си на земляните като конфигурират тук-там загадъчни черни обелиски. Има и запалени фанатици, които са безапелационни, че пришълците най-накрая са се декларирали пред човечеството.
Досега никой публично не е признал авторството на инсталацията.За разлика от първата структура, втората се появи в обитаемо място. Засега румънските управляващи се сплотяват към версията, че това е смешка на локалните поданици, които са се въодушевили за дяволията си от американската тайнственост.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР