Историята на Пепе - хипопотам, който е бил част от

...
Историята на Пепе - хипопотам, който е бил част от
Коментари Харесай

История за хипопотама на Ескобар влиза в програмата на „Берлинале“

Историята на " Пепе " - хипопотам, който е бил част от персоналната менажерия на Пабло Ескобар, е включен в главната стратегия на „ Берлинале “ идващия месец.

Лентата е дело на режисьора Нелсон Карлос Де Лос Сантос Ариас и открива нови хоризонти пред доминиканското кино.
" Pepe, La Imaginación en el Tercer Cine ", каквото е истинското заглавие на кино лентата, е доминиканско-колумбийско-намибийско-германска копродукция, отдадена на един от хипопотамите на колумбийския наркобарон.

Животното е убито през 2009 година в Пуерто Берио. То е първото от дивото стадо хипопотами, образувано откакто Ескобар незаконно внася три от тях в персоналния си зоопарк през 1981 година Днес те са почти 65 на брой и са единственото диво стадо отвън Африка.

Разказвайки историята на Пепе, Де Лос Сантос припомня за историята на Карибите сред тъгата и прозренията.

Проектът печели финансиране от Световния фонд за кино + АКТБ 2020, трансформирайки се в първата копродукция сред африканска страна и испаноговорящия Карибски басейн.

Филмовият фестивал в " Берлинале ", прочут с прожекциите на ленти с политическа устременост, тази година отстъпва леко настрана от наболелите проблеми, които вълнуват света, отбелязва Reuters.

Сред акцентите в оповестената през днешния ден стратегия е " La Cocina ", филм на Алонсо Руиспаласиос с Руни Мара в основната роля, който наблюдава обедната блъсканица в нюйоркска кухня.

" A Traveler's Needs " на Хонг Санг-Су с Изабел Юпер в основната роля пък е " лек, само че остроумен взор към човешките взаимоотношения ", счита шефът на фестивала Карло Чатриан.

Кино събитието ще бъде намерено с прожекцията на " Small Things Like These " – историческа драма за религиозното подтисничество в Ирландия с присъединяване на звездата от " Опенхаймер " Килиън Мърфи.



Общо 20 кино лентата ще се борят за огромната премия " Златна мечка ", която се присъжда от жури, ръководено от кенийско-мексиканската актриса Лупита Нионго.

Политиката въпреки всичко, не отсъства изцяло: " Architecton " на Виктор Косаковски е документален филм за въздействието на човечеството върху изменящата се планета.

" My Favourite Cake " на Мариам Могаддам споделя историята на жена, която взема решение да се върне към живота, който е водила преди иранската гражданска война, добавя Reuters.

74-ят фестивал „ Берлинале “ ще се организира от 15 до 25 февруари, а преди малко оповестената селекция наподобява, че киноманите ще се насладят на доста мощно издание.

Програмата на филмовото събитие вижте.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР