Историята на човечеството е пълна с ужасяващи, хладнокръвни убийци. Но

...
Историята на човечеството е пълна с ужасяващи, хладнокръвни убийци. Но
Коментари Харесай

Питър Ниърс: Маниакалният магьосник канибал, убил над 500 души

Историята на човечеството е цялостна с ужасяващи, невъзмутими убийци. Но някои в действителност са стигнали много по-далеч от други. Германецът Петер Ниърс бил един от тези хора. Той бил освен сериен палач, само че и занаятчия на черните вълшебства и постоянно взел участие в канибалски ритуали.

The Untold Story of Peter Niers, The Cannibal Magician Who Killed 500 People
— Ezra Buckley (@BrthrX)
Корени

Не се знае доста за ранните години от живота на Питър Ниърс. Той бил роден в селско семейство към 1540 година в Германия. Кога и къде тъкмо не се знае.

Вариации в името

Фамилията му варира според от източниците. Питър Ниърс е прочут също и като Питър Нирш, Найерс или Ниерш.

4 Apr 1525, 5,000 peasants took part in the ‘Battle of Leipheim', one of the early battles of the German Peasants' War. This is a detailed history of the rebellion by Friedrich Engels:
— Working Class History (@wrkclasshistory)
Преживял класова война

Ниърс бил роден в оскъдно семейство и претърпял протест, прочут като Германската селска война. Въстанието почнало през 1525 година и оспорвало феодалната система на робство, засягайки също проблемите на икономическото неравноправие и религиозната независимост.

През този интервал престъпността скочила в цяла Германия и Питър Ниърс пораснал на този декор на принуждение.

Тогава почнали да се образуват банди разбойници, които пътували из страната и ограбвали пасажерите. Питър Ниърс събрал лична тайфа в Елзас, Франция.

Вдъхновил се от пастир палач

Предполага се, че Ниърс се въодушевил от палач на овчари, прочут като Мартин Щтиер. Говори се, че Щтиер трансформирал 48 от другарите си пастири в членове на незаконна тайфа.

Мартин Щтиер

Легендата споделя, че Щтиер и хората му били дейни в продължение на 22 години и активността им се простирала чак до Холандия. Мартин Щтиер в последна сметка бил екзекутиран през 1572 година

E182

Murder: Peter Niers
Myth: Li Chi The Serpent Slayer
Mystery: Cursed Amethyst

Found on all podcast platforms and at
— Murder Myth Mystery (@mmm_podcast)
Питър Ниърс си спечелил известност в Европа

Междувременно Ниърс и незаконната му тайфа обикаляли из Европа, ограбвайки и убивайки пасажери, до момента в който не почнали да се целят по-високо и почнали да се насочват към градовете и селата.

Питър Ниърс бил най-активен в Западна Франция, Рейнланд и Бавария в Южна Германия. Но репутацията на Ниърс и хората му се популяризирала в цяла Европа.

Първо залавяне

През 1577 година, след 11 години грабежи, изнасилвания и убийства, Ниърс и неговата тайфа били хванати.

Ниърс бил предаден от един от неговите съучастници, който бил малтретиран, до момента в който не признал за убийствата на 75 души, в това число доста дами, които били изчезнали.

Ep 59 is loose! And we're telling the tale of serial killer and black magician Peter Niers, said to have slaughtered more than 500 people.
This week's secret ingredient is...bathtub gin!
Download, share and tweet your thoughts!
— The Poisoners' Cabinet Podcast (@thepoisonerscab)
Първо бягство

Питър Ниърс обаче съумял да избяга от пандиза (и сигурната смърт). След това събитие легендата се разраснала и почнали да се появяват писмени сведения.

Повечето от информацията, с която в този момент разполагаме за Питър Ниърс, е с помощта на създател на име Йохан Уик, който описал закононарушенията му сред 1577 година и 1582 година

Памфлетите на Йохан Уик били сходни на същински престъпен блог. Според тях Питър Ниърс е призовал дявола в гората и е употребявал добитите сили, с цел да прави своите закононарушения.

Свръхестествени сили

Историите за свръхестествените качества на Питър Ниърс като потреблението на черна магия и канибализма единствено съдействали за известността на неговите закононарушения.

Питър Ниърс се срещнал с тъмните изкуства с помощта на Мартин Щтиер

Според Йохан Уик Щиер е този, който обучил Ниърс в изкуството на черната магия. Хората предполагали, че те разкрили метод за придобиване на свръхестествени сили, в това число непрозрачност: посредством изгаряне на свещи, направени от кожата и мазнините на фетус.

GOYA
— BM+ Legions (@BMplusLegions)
Канибализъм

Легендата споделя, че по-късно Питър Ниърс почнал да употребява фетуси, с цел да придобие свръхестествени сили. Вярвало се, че можел да се трансформира в животно, камък или пън.

Както към този момент споменахме, споделя се, че кожата на бебета е била употребена за изработката на свещи, което му разрешавало да става незабележим и да прониква в домовете на хората неусетно. Премахването на косата на бебета и млади дами също било част от тъмните му ритуали.

За да избегне залавянето Ниърс употребявал няколко разнообразни маскировки, до момента в който е бягал. Те включвали преобличане като боец, превземане на скверен и преобразяване в коза (не забравяйте качествата му за смяна на формата!).

Как е изглеждал?

Физическият външен тип на Питър Ниърс не е доста добре документиран. Заповед за арест, издадена през 1579 година, го разказва като „ много остарял “, с белег на брадичката и с изкривени пръсти.

Питър Ниърс най-сетне още веднъж бил хванат през 1581 година, до момента в който бил отседнал в хижа, наречена Камбаните, в квартал Ноймаркт в Бавария.

Как бил хванат?

Легендата споделя, че Ниърс помолил притежателя на странноприемницата да пази торбата му, с цел да може да отиде на баня. Жителите на града притиснали ханджията да отвори кесията. Когато го направил, намерил изсушени сърца и ръце на фетуси - издайнически знаци, че практикувал черна магия.

Peter Niers, ο κανίβαλος και μάγος του Μεσαίωνα που ίσως είναι ο πιο παραγωγικός κατά συρροή δολοφόνος - Μέρος 1ο
— Ξωτικό (@3otiko_blogspot)
Шокираща изповед

Питър Ниърс незабавно бил хванат. По-късно той признал за убийството на 544 души, в това число 24 бременни дами.

Присъда

На 16 септември 1581 година Питър Ниърс е наказан на ужасна гибел, само че присъдата била изпълнена едвам откакто бил подложен на ужасни мъчения.

Труден за ликвидиране

Оказало се, че Питър Ниърс бил сложен за изкривяване. Той съумял да оцелее три дни на ужасни мъчения и откакто му отрязали крайниците той починал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР