История за насилие в семейството и за излишни деца. За

...
История за насилие в семейството и за излишни деца. За
Коментари Харесай

История за насилие: Деца връзвани със сезал и обръщани надолу с главата

История за принуждение в фамилията и за " непотребни деца ". За детски рисунки, които издават ужаса вкъщи и за прабаба, която става майка.

Ще ги назовем Мила и Росица. Тяхното детство стартира не с игри, а с санкции и то от личната им майка.

" Били са затваряни в мазето и в зайчарник. Бити са и са връзвани със сезал за вратата. Освен това са обръщани с главата надолу ", споделя пред " Нова телевизия " прабабата на децата Параскева Николова.

Изтезанията били ориентирани най-вече към по-голямото момиченце. Освен от майката, то било насилвано физически и от мъжа, с който тя живеела. Тогава Мила и Росица били на 3 и на 6 години. За това, че нещо се случва в тяхното семейство обществените служащи разбрали, когато огромното момиченце е закарано в болничното заведение със счупена ръка след следващия побой.

" Майката е основала ново семейство с мъж и по-голямото дете е било ненужно. Причинявайки му болежка, са му показвали, че то не е мечтано там ", изясни психологът Тинка Чумова.

Не след дълго, обществените извеждат децата и ги настаняват при тяхната прабаба, която е баба на майка им. Тя е на 67 години и макар възрастта се съгласява да ги гледа.

" Бяха ги предали на таткото, само че той няма опция да ги отглежда. Ние със сина ми, техният вуйчо, се съгласихме да ги гледаме. По-добре тук, в сравнение с да вървят по непознати домове с непознати, хора ", показа Параскева Николова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР