Жертвите на пожара в Мауи достигнаха 55; възстановяването ще отнеме години

...
ИСТОРИЯ: Това е най-лошото природно бедствие на Хаваите в историята,
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Това е най-лошото природно бедствие на Хаваите в историята, според служители, които казват, че горските пожари на Мауи са отприщили разрушения, чието възстановяване ще отнеме много години и милиарди долари.

The курортният град Лахайна някога е бил столица на Хавайското кралство, привличайки 80% от посетителите на острова всяка година.

Сега голяма част от него е превърната в тлеещи руини, според губернатора Джош Грийн.

Бързоразвиващият се ад уби повече от 50 души, броят на които се очаква да нарасне, остави хиляди без дом и унищожи 1000 сгради.

Този турист от Калифорния беше на почивка със съпругата си и пет деца, докато огънят се приближаваше.

Те бяха принудени да скочат в морето, след като избягаха от колата си под наем в Лахайна.

„Бяхме там, плавайки, новините бяха толкова сюрреалистични а наоколо всичко горяше, експлозии, коли взривяваха, жарава просто хвърчеше.Не можехме да дишаме.Не можехме да дишаме, нямаше въздух, само въглероден оксид и се държахме колкото можахме. Жена ми, децата ми, старата ми дъщеря помогнаха с по-малките и се опитаха да се справим заедно. Вълните просто се опитаха да ни отнесат в океана. Трябваше да се върнем."

Много повече хора получиха изгаряния, вдишване на дим и други наранявания.

Адът, който опустоши Лахайна, беше един от трите големи горски пожара на Мауи, всичките все още гори - подхранван от сухи условия, натрупване на гориво и пориви на вятъра със скорост 60 мили в час.

Съдбата на някои от културните съкровища на Лахайна остава неясна.

Историческият 60-футов високо дърво банян, бележещо мястото, където се издигаше дворец от 19-ти век, все още стои, въпреки че някои от клоните му изглеждаха овъглени.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР