История с продължение. След като вчера за по-малко от 2

...
История с продължение. След като вчера за по-малко от 2
Коментари Харесай

Щастлива история с продължение: Интересът към картините на талантливата Фанка не спира

История с продължение. След като през вчерашния ден за по-малко от 2 часа бяха изкупени 28 картини на жена с умствена назадничавост - в галерията през днешния ден дойдоха нови 17 произведения. Стотици искащи се записаха в лист с чакащи да ги купят, още преди да са ги видели, показва.

Авторът е Фанка Борисова, която живее в обществен дом от раждането си. Още през лятото на 2021 година тя рисува емблематичната фотография от награждаването на сребърната ни олимпийска шампионка по спортна пукотевица - Антоанета Костадинова. 

“Аз виждам тази картина и в действителност просто замлъквам. Защото не мога да допускам, че това може да го нарисува човек, който живее в дом за умствено изостанали. За мен това е безусловно необикновено нещо и считам, че тази жена няма място там ”, сподели Костадинова. 

Антоанета купува картината си от Фанка, с цел да й помогне, въпреки и с малко. 

“Някой ден ще бъде закачена на особено място. И се надявам, че това няма да бъде последната ми творба от нея ”, споделя още Костадинова.

Новите 17 картини на Фанка ще бъдат изложени в галерията на 15 февруари. Вече има лист с чакащи.

Таня Гебова е една от искащите. " Не съм виждала картините, само че съм безусловно уверена, че ще са красиви, тъй като този саморасъл гений, който има тази жена, няма какво друго да роди с изключение на още веднъж хубост. Дано да се покаже на обществото, че хора като нея могат да бъдат потребни, могат да покажат нещо красиво и, несъмнено, да има метод да живеят по-добре ”, споделя дамата. 

Съдбата и гения на самоуката Фанка Борисова, която рисува с каквото има на разположение, допряха стотици. 

“Аз съм сюрпризиран и съм впечатлен от изложбата и в действителност техниката е доста забавна, за първи път попадам на такова нещо ”, споделя Милен Милански.

“Тези дни, когато всичко е не толкоз действително и малко в измислена приказка живеем, тези облици са доста по-силни и същински. И всеки има потребност от малко хубост ”, споделя Гергана Павлова. 

Изложбата “Тя. Въпреки всичко ” може да бъде прегледана до 19 февруари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР