История и бъдеще – световното културно-историческо наследство на България и

...
История и бъдеще – световното културно-историческо наследство на България и
Коментари Харесай

България и Италия обменят опит за културно-историческото наследство

„ История и бъдеще – международното културно-историческо завещание на България и Италия “ е тематиката на интернационалния конгрес, който ще се организира на 2 октомври в Национален исторически музей в София. Събитието е под патронажа на Министерство на културата на Република България.

Като уредници на събитието се сплотяват български и италиански институции и структури. Сред тях са Конфиндустрия България (Италианската индустриална асоциация) и Посолство на Италия в България в съдействие с Италианския културен институт, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България и Общество „ Културно завещание “ - българският сътрудник на паневропейската организация „ Европа Ностра “.
-->
Организаторите споделят, че задачата на събитието е шерване на опит сред Италия и България. „ Италия, като страната с максимален брой обекти, включени в листата на ЮНЕСКО, ще показа опита си освен за запазване на тези монументи, само че и за тяхното валоризиране. Последният архитектурен обект от българска страна е вписан през 1985г., а България е измежду страните с голям брой монументи на културата. В рамките на това събитие се сплотяват италиански и български представители на институции, специалисти и бизнеса в полемика по какъв начин обектите на ЮНЕСКО в България могат да допринесат за развиването на „ Бранд България “.

В рамките на събитието ще бъде оповестена самодейност в поддръжка на институциите за регистриране на нови обекти в листата на ЮНЕСКО за монументи от международно значение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР