Американската транспортна фирма Yellow подаде молба за фалит

...
ИСТОРИЯ: Акциите на американската транспортна фирма Yellow приключиха със спад
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Акциите на американската транспортна фирма Yellow приключиха със спад от 30% в понеделник, след като почти 100-годишната компания подаде молба за защита от фалит по глава 11, обвинявайки Съюза на екипажите в " изгонвайки го от бизнеса" и предизвика гневна реакция от профсъюза относно финансовото управление на компанията.

Заявлението за банкрут излага на риск около 30 000 работници, когато индустрията за товарни превози вече изпитва затруднения.

Yellow, една от най-големите транспортни компании в САЩ, обвини Teamsters, че са ускорили смъртта й, като се противопоставят на план за преструктуриране.

Съюзът отговори в понеделник, обвинявайки компанията в лошо управление на отпуснат федерален заем от 700 милиона долара от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп.

Генералният президент на Teamsters Шон О'Брайън каза: „Дифункционалният, алчен старши екип на Жълтите не успя да поеме отговорност за прахосването на всички тези пари. Те все още не го правят. безсрамно приписват своята корпоративна некомпетентност на работещите хора.“

Главният изпълнителен директор на Yellow Darren Hawkins каза в изявление късно в неделя, че ръководството на Teamsters е „способно да спре нашия бизнес план, буквално изгонвайки нашата компания от бизнеса, въпреки всеки усилия да работим с тях."

Yellow заяви в неделя, че възнамерява да изплати напълно заема от 700 милиона долара, който администрацията на Тръмп му даде, за да спаси отдавна закъсалата компания през 2020 г. в рамките на програма за облекчаване на здравна криза.

Заявлението за обявяване в несъстоятелност идва, след като Teamsters казаха в края на миналия месец, че са били уведомени, че компанията прекратява дейността си.

Междувременно някои работници заведоха две съдебни дела срещу Yellow в понеделник за неизпълнение дайте необходимите 60 дни предизвестие, преди да ги уволните.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР