Историкът обясни, че младите хора чуват различни неща за 3-ти

...
Историкът обясни, че младите хора чуват различни неща за 3-ти
Коментари Харесай

Веселин Методиев: Първият човек, който проправя пътя към свободата, е Левски

Историкът изясни, че младежите чуват разнообразни неща за 3-ти март

Първият човек, който проправя пътя към свободата, се споделя Васил Левски и тук няма две отзиви по въпроса. Това сподели за историкът и академични учител проф. Веселин Методиев.

„ Величието е категория, която се трансформира от героично-романтично в предишното до делничното на сегашното. Понякога неща, които са в действителност величави, са невидими за съвременниците. Времето дава оня късмет, да се види величието на обещано събитие “, сподели той.

Според проф. Методиев ние сме в една или друга степен нихилисти. Според него въпросът за свободата е „ великански “, тъй като в последния век и половина имаме интервали на тотална несвобода, както и на прекратяване (някак обществото се съгласява с избрана липса на свобода).

„ Част от поуките, свързани с нашата независимост, занапред ще ги преосмисляме. В интервал сме, в който все по-често преосмисляме това. Надеждата ми не е безрезултатна, не става дума просто за оптимизъм. Правя това наблюдаване въз основата на общуването ми със студенти, родени след 2000 година “, сподели още той.

Проф. Методиев изясни, че младежите чуват „ разнообразни неща за 3-ти март. " Едно се приказва у дома, друго – в учебно заведение, чели са нещо трето в интернет. Онлайн предлага информация, която е конфликтна и по тази причина желая първо да науча какво знаят у дома “, изясни той.

Професорът добави, че историята, както и поуките от нея доста постоянно са първите уроци, които се научават от баба и дядо, както и от мама и баща. Според него просветителните институции мъчно могат да се преборят с тези първи уроци и с образуваното у дома мнение.

„ Първият човек, който проправя пътя към свободата, се споделя Васил Левски и тук няма две отзиви по въпроса. Той построява революционната организация, чиято цел е „ демократска уредба “ както споделя те, дружно с Любен Каравелов, в техните документи. Това е началото на свободата. След това има серия от събития и хора, които са свързани с нейното реализиране “, безапелационен е университетският преподавал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР