Историкът и бивш министър на културата Петър Стоянович издаде втората

...
Историкът и бивш министър на културата Петър Стоянович издаде втората
Коментари Харесай

Втората кулинарна книга на Петър Стоянович се казва Така би замезил дядо ти“

Историкът и някогашен министър на културата Петър Стоянович издаде втората си кулинарна книга „ Така би замезил дядо ти “, която ще бъде показана на 16 декември в клуб „ Перото “.
За предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “  той показа,  че книгата съдържа над 200 предписания, а в бонус читателите ще получат и персонални истории от създателя. Стоянович показа:

Както културата, като цяло, е нещо наложително за всеки от нас, по този начин считам, че културата на хранене, на наличие, на образование на нашите деца в хубавото, в качественото, в стойностното е наложително. То е като политиката! Ако всичко е политика, дано да има тогава и политика на храненето. 
Историкът е безапелационен, че празничният дух не е в броя ястия на трапезата или украсата, а във времето, което отделяме на околните си. Той оприличи реалити форматите за готвене на казарма и изясни, че в случай че на една маса има 20 хляба, това е благосъстояние, а не 20 продукта с друго качество и хора с разнообразни кулинарни умения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР