Историческо: Зеленски пристигна във Вашингтон, конгресмените го сравниха с Чърчил.

...
Историческо: Зеленски пристигна във Вашингтон, конгресмените го сравниха с Чърчил.
Коментари Харесай

Историческо: Зеленски пристигна във Вашингтон, конгресмените го сравниха с Чърчил


Историческо: Зеленски дойде във Вашингтон, конгресмените го съпоставиха с Чърчил. Украинският президент  Володимир Зеленски дойде в Съединени американски щати , оповестяват американски медии. Това е първото посещаване на Зеленски в непозната страна от началото на войната в Украйна.

Зеленски, чийто медиен гений и сурово държание му помогнаха да притегли света към идеята на Украйна, кацна с американски боен аероплан във военновъздушната база „ Андрюс “ след пътешестване, проведено скрито заради съображения за сигурност. Той ще се срещне с президента  Джо Байдън  в Белия дом, след което ще направи послание към Конгреса, който довършва работата по новия пакет от 45 милиарда $ за Украйна през новата година.

„ Развълнуван съм, че сте тук “ , написа Байдън в Twitter малко преди идването на Зеленски. Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин самолетът е посрещнат от огромен ескорт на пистата.

 Законодателите съпоставиха пътуването му с коледната поява на Уинстън Чърчил в Капитолия  през 1941 година, дни откакто нападението на Япония над Пърл Харбър вкарва Съединени американски щати във Втората международна война.

„ За мен е изключително вълнуващо да участвам един храбър водач пред Конгреса по време на война – в миг, в който демокрацията е сложена на карта “, съобщи ръководителят на Камарата на представителите  Нанси Пелоси , бранител на Украйна, чиято покана към Зеленски е едно от последните й дейности преди републиканците да поемат контрола.

При идването на Зеленски  Съединените щати оповестиха отпущането на още 1,85 милиарда $ от авансово заделените средства за Украйна , в това число за първи път на модерната система за противовъздушна защита „ Пейтриът “, която е в положение да смъква крилати ракети и балистични ракети с дребен обхват.
Източник: БГНЕС
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР