Историческо класиране на български представител в Шампионска лига 2019 по

...
Историческо класиране на български представител в Шампионска лига 2019 по
Коментари Харесай

Историческо трето място за български отбор в Шампионска лига

Историческо класиране на български представител в Шампионска лига 2019 по Socca 6 реализира МФК Булгари. В най-престижния клубен шампионат на дребни порти в света, софийският тим бе на крачка от финалa. Аматьорската мини футболна лига (АМФЛ) е представителят на България в International Socca Federation (ISF) и получава квоти за български представители в най-големия конгрес на планетата за клубове.

В мач за третото място те преодоляха представителя на домакините от Словения ARKO KLJUAROVCI с 8:4. И двата тима не бяха обременени от упованията за край и изиграха един ефективен мач.

Домакините бяха подхванали доста рисковата тактичност, да играят с атакуващ вратар още от първите секунди на мача. МФК Булгари бяха готови за такава сграда и започнаха да бележат в непознатата врата гол след гол, след отлично построени офанзиви. Te съумяха да поведат с 4:0 и се поотпуснаха малко след положителната разлика. Словенците не чакаха втора покана и бързо върнаха 3 гола.

Нашите се окопитиха и усъвършенстваха играта си в защита. След няколко класни спасявания на вратаря ни стартира поредност от голове и в двете порти до крайното 8:4. Срещата беше същински празник за публиката.

Така България за пръв път в историята има медали от Шампионска лига. Другият български представител в шампионата, АФК Дианабад също се показа повече от почтено. Те съумяха да се наредят измежду най-хубавите 8 тима в Европа, откакто отпаднаха на четвърфинал с минималното 2:1.

Те бяха победени точно от ARKO KLJUAROVCI и успеха на съгражданите им на дребния край бе самобитен реванш за България. АФК Дианабад бе дебютант на подобен конгрес, само че остави отлични усещания и настройката им е за реванш и по-предно класиране идната година.

Трябва да отбележим и възходящото доверие на ISF към двамата наши съдии в течение на шампионата. Венцислав Милев и Владимир Недялков са първите български съдии на подобен конгрес. След като управляваха първия полуфинал и се оправиха превъзходно, им бе гласувано голямото доверие да запишат имената си във финалния мач.

През цялото време на шампионата бяха извършени голям брой продуктивни методически диалози и разискванията на представянето на съдиите в Шампионската лига сред Мартин Касиди - началник на съдийството на ISF и Милен Шопов, като началник на съдийското направление в АМФЛ.

На срещите бе препоръчан разновидността България да е хазаин на бъдещо издание на Шампионска лига и АМФЛ стартира публична подготовка за кандидатстване за приемане на подобен конгрес.

Другият миг на национална горделивост е поканата на Милен Шопов от International Socca Federation и изпълнителният шеф на федерацията Танос Пападополус да бъде част от формалната гала по награждаването на медалистите в Шампионска лига 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР