Историческият музей в Каварна ще бъде позициониран в Пирамидата в

...
Историческият музей в Каварна ще бъде позициониран в Пирамидата в
Коментари Харесай

Каварна мести историческия музей в Пирамидата

Историческият музей в Каварна ще бъде позициониран в Пирамидата в центъра на града. Това заяви на конференция кметът на морската община Нина Ставрева. Тя посочи, че парцелът е общинска благосъстоятелност и сега не се употребява.
Акцентът и през идната година в работата на локалната власт ще туризъм. Но за ефикасното развиване на туризма се изисква и инфраструктура, и културен календар, и състезателен календар, и условия за настаняване. Вече се работи по два огромни инфраструктурни плана –единият обгръща 13 км общинска пътна мрежа и възобновяване на две улици в Каварна и Божурец, а другият е ориентиран към водопроводната мрежа на четири селища в общината.
Очакванията на кмета Ставрева са за 30% растеж на туристите идната година по отношение на 2018 година Позитивната ѝ прогноза е подплатена от растящия интерес към отмора в региона – както в курортните комплекси и голф игрището на територията на общината, по този начин и в общинския център Каварна. Броят на туристите през 2015 година е бил 24 800, а през този година доближава 57 409, без тук да влизат идните визити за Нова година. Общо за 2018 година осъществените нощувки са 274 664, което е растеж от 120%. От непознатите туристи най-многобройни са румънците – близо 82 000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР