Исторически транзитен лагер за конгоански бежанци беше принуден да отвори

...
Исторически транзитен лагер за конгоански бежанци беше принуден да отвори
Коментари Харесай

Вътре в бежанския лагер в Руанда, където хората бяха принудени да бягат, докато бунтовнически групи опустошават родината им

Исторически директен лагер за конгоански бежанци беше заставен да отвори още веднъж по-рано тази година, с цел да поеме притока на цивилни, бягащи от засиленото принуждение в източната част на ДРК.

Транзитният лагер Нкамира сега е цялостен с мъже, дами и деца тутси, които са избягали от целенасочени етнически набези от бойци, принадлежащи към десетките разнообразни размирен групи, опустошаващи родината им.

Шестдесет- годишният Мутварутва дойде тук в края на ноември. Тя избяга от вкъщи си единствено с облеклата на гърба си, когато бунтовниците Майи Майи нападнаха нейното село.

„ Един ден бях вкъщи и ни споделиха, че ще има нахлуване. Решихме да бягаме и тогава ненадейно падаха бомби и оръжия ни нападнаха. Трябваше да си тръгнем без безусловно нищо ", споделя тя.

" Нямахме пари да се качим на мотоциклет, тъй че взехме решение да избягаме и да се скрием в гората. В последна сметка стигнахме до тук. "

Mutwarutwa не е самичък. 450 000 души бяха разселени заради принуждение в провинция Северн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР