Истинските фенове на филма Титаник“ отдавна спорят дали парчето дърво,

...
Истинските фенове на филма Титаник“ отдавна спорят дали парчето дърво,
Коментари Харесай

Продадоха вратата, спасила Роуз в „Титаник“ за над 700 хиляди долара

Истинските почитатели на кино лентата „ Титаник “ от дълго време спорят дали парчето дърво, което избави Роуз от заледяване във кино лентата „ Титаник “, беше задоволително огромно да избави и Джак.

Вратата, която провокира непрекъснати диспути измежду филмовите запалянковци след излизането на кино лентата на Джеймс Камерън, беше продадена на търг за стотици хиляди долари. Цената ѝ стигна 718 750 $, споделя Sky News, представени от БТВ.

Дървената опора, която всички нарекоха врата, в действителност е копие на част от рамката тъкмо над входа на салона за първа класа на същинския „ Титаник “.

Дебатът бушува толкоз дълго, че режисьорът Камерън разкри през 2022 година, че е направил „ изчерпателен съдебномедицински разбор “, с цел да потвърди, че Джак няма по какъв начин да се побере.

Резултатът от изследването беше споделен в особено издание на National Geographic през идната година.

„ Взехме двама каскадьори, които бяха със същата телесна маса като Кейт и Лео и поставихме датчици на всички места и тествахме дали биха могли да оцелеят посредством разнообразни способи и отговорът е, че няма метод и двамата да оцелеят. Може да оцелее единствено един ", изясни Камерън.

Попитан дали съжалява за финала, режисьорът споделя: „ Не, той трябваше да почине. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността. Любовта се мери с жертвата. “

Heritage Auctions, аукционната къща, през която реквизитът беше продаден, сподели, че обектът идва с табелка на противоположната страна, която включва имената на основните артисти, заглавието на кино лентата и имената на участващите продуцентски компании, дружно с изложение на сцената, в която е употребен.

Това най-скъпият атрибут, продаден в тридневния аукцион „ Съкровища от планетата Холивуд “, който завоюва общо 15,6 милиона $ с 1600 препоръчани предмета.

Шестнадесет продукта са продадени за шестцифрени числа, заяви Heritage Auctions, в това число алената розова топка за боулинг на Бил Мъри от Kingpin за 350 000 $ и черният костюм на Тоби Магуайър от Spider-Man 3 от 2007 година за 125 000 $.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР