Истинската задача пред нас, ако сме отговорни политически партии и

...
Истинската задача пред нас, ако сме отговорни политически партии и
Коментари Харесай

Борисов заговори за техническо правителство, за да мине зимата

Истинската задача пред нас, в случай че сме виновни политически партии и хора, не е Изборният кодекс, а да се сформира техническо, малко държавно управление, да мине зимата, с цел да работи Народното събрание. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията в онлайн лъчение в страницата си във Facebook, представен от Българска телеграфна агенция.

Повод за коментара му са измененията в Изборния кодекс, гласувани от парламентарната правна комисия на 17 ноември, които плануват въвеждане на смесено гласоподаване - посредством хартиена бюлетина и машина. В петък жители излязоха на митинг пред Народното събрание против измененията в Изборния кодекс. Тогава съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков съобщи пред публицисти, че неговата парламентарна група ще предложи основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание за измененията в изборното законодателство.

Днес Борисов съобщи, че работата на тази комисия е доста значима. Ние в никакъв случай не сме работили от позицията на силата, постоянно сме търсили разговор и съгласие, изключително като става въпрос за правила за осъществяване на избори, разяснява той. Борисов повтори, че ГЕРБ са подготвени да отдръпват предложенията си за промени в Изборния кодекс.

" Колегата Христо Иванов кръсти машините " борисовки ", въпреки че ние като държавно управление сме обезпечили пари, с цел да се купят машини. И в случай че е правилно това, което приказват те, излиза, че ние сме най-демократичните и създали смяната със 100% машинно гласоподаване. Към кое статукво и към кое минало споделят, че ги връщаме, когато ние сме обезпечили, закупени са извънредно положителни машини ", попита Борисов. Машините са положителни и ни правят работа, по тази причина ние постоянно сме поддържали машинното гласоподаване, съобщи той.

Ние партиите в Народното събрание би трябвало да създадем държавно управление - дали с първи, втори или трети мандат. Основната цел е държавно управление, не Изборен кодекс за след четири години, добави Бойко Борисов.

Нямаме спор по машините, имаме спор кое подсигурява, че това, което регистрира машината и по-късно флашката. Щом са към този момент наречени от Христо Иванов " борисовки ", неприятна " борисовка " няма, сподели водачът на ГЕРБ.

Депутатите в тази комисия би трябвало да извършите по този начин, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответната разписка, обърна се към депутатите от парламентарната група на ГЕРБ Борисов.

Той предлага да се сътвори преброителен център, в който да се броят разписките от машините. Ние би трябвало да бъдем оптимално диалогични, тъй като ние сме въвели машинното гласоподаване и в случай че има недостатъци, да бъдат отстранени в границите на седмица-две, не е съдбовен този период. Истинският диалог е за държавно управление по време на рецесия, по време на война, съобщи още водачът на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР