Истинска битка е по големите магазини и хипермаркети в Пловдив

...
Истинска битка е по големите магазини и хипермаркети в Пловдив
Коментари Харесай

Битка за олио в Пловдив, докато Нинова говори за „спокойствие”! Въведоха ограничения в магазините

Истинска борба е по огромните магазини и хипермаркети в Пловдив за пазаруване на олио, алармираха редица наши читатели. Най-напечено е било в двата хипермаркета „ Метро” в Пловдив, където са пуснали промоционално олио за 3,49 лв. литъра. Буквално за минути то е било разграбено, а виждайки нервността и други хора са почнали да взимат кашони и от другите марки, въпреки и на цена към 5 лв. за литър. Резултатът е, че целият щанд с олио е празен и в двата хипермакерта.



Истерия е имало и в други огромни магазини като Кауфланд и Т-Маркет, където са въведени ограничавания за закупуване на избрани марки олио – сред 4 и 5 бутилки на човек. Част от марките пък към този момент се търгуват по 6 лв. за литър. Очакванията са цената в идната седмица да продължи да пораства със съществени темпове.

Всичко това се случва, до момента в който вицепремиерът Корнелия Нинова приказва за успокоение и, че цена от 5 лв. за литър олио е далавера.

" Цена от 5 лева за литър олио е далавера. Производствената цена е 2 лв. - разликата от 2 до 5 не е оправдана облага. Твърдението, че прекъсването на износа от Украйна и Русия е причина за повдигането на цените, не е правилно. Имаме слънчогледово семе за 4,5 години произвеждане на олио. Липса на суровина няма. Собствениците на слънчогледово семе и производителите на олио задържат количества в очакване цената да се увеличи или да го изнесат по-скъпо, защото в Европа има дефицит ", сподели Корнелия Нинова.

Въпреки упования дефицит в Европа, към момента там нервност с цените няма. Наша читателка от Рим ни изпрати фотография от Lidl, където цената е 1,79 евро на бутилка, само че има ограничавания от 3 броя на човек.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР