Истината ни освобождава от оковите на зависимостта. С нея се

...
Истината ни освобождава от оковите на зависимостта. С нея се
Коментари Харесай

Истината ви дава Свобода! Говорете само Истината и се стремете към нея, за да сте в хармония! Със света и със себе си!

Истината ни освобождава от оковите на зависимостта. С нея се трансформираме в свободни персони.

Пилат зададе въпрос на Христа: „ Що е истина? “ Ето един бездънен метафизичен въпрос – елементарно е да се зададе, само че мъчително да му се отговори. Истината е себе си е нещо съответно, действително, непроменяемо – безконечна Светлина, безконечна Мъдрост, безконечна Любов, безконечна Правда, безконечен Живот. Но самото пък туй определение изисква да установим най-конкретно какво нещо е Истината. Ще се спра на мисълта: Истината е, която дава Свобода. Свободата е блян на човешкия разум, сърце, душа, Дух; Свободата – това е Животът, а Животът е предопределен да търсим Истината.

Христос споделя: „ Истината ще ви направи свободни. Свободата е нужда на мъжа и жената; върху нея почива целият публичен строй. Всеки се стреми към Свободата и има право да живее свободно, само че тази Свобода ще му се даде дотолкоз, доколкото той може да употребява богатствата на Истината.

Истината е самостоятелна от вашите и моите схващания; дали ще мислите по един, или различен метод, дали се приближавате, или отдалечавате от нея, вие няма да измените нейните връзки, тя постоянно ще съществува каквато си е в този свят, който е доста рационално основан. Виделината, която имаме, произтича от Светлината и Истината. Любовта идва от горната страна, от Истината, и когато тя завладее света, ще ви направи свободни.

Невероятният Дънов – препоръки, предписания, поуки

Юбилейно издание – 150 години от рождението на пророка

Издателство: Милениум, milleniumbg.eu

Инфо: https://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР