Истерията за среща между премиера Бойко Борисов и американския президент

...
Истерията за среща между премиера Бойко Борисов и американския президент
Коментари Харесай

Поптодорова: Два пъти съм била на гости на Тръмп, той няма да помни с кого се е ръкувал в ООН

Истерията за среща сред премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп се сътвори тук, у нас, от обособени публицисти, които явно са имали подкана да основат усещане, че ще има такава среща. Сега се теглят последствията. Това сподели някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптородова.
 Народът на Република България или Народна република България: Изявлението на Борисов пред Организация на обединените нации (видео)  Първа среща сред Борисов и Тръмп продължи тъкмо 3 секунди
„ Самият министър председател разбра, че нервността минава във водевил, и виждам, че е направил едно изказване, с което се дистанцира от обстановката към фотографията ”, сподели Елена Поптодорова.

Според нея в тази ситуация става дума за " доста нашенско, неизживяно юношество в политиката ".

" Снимката ще си пристигна по натурален път. Аз не виждам Макрон да тича, да се състезава с някого да се ръкува за фотография, не виждам и други европейски политици да го вършат. У нас това е някакъв непреживян политически пубертет ”, сподели Поптодорова.

След това някогашният посланик разкри, че е гостувала в имението на американския президент два пъти.

„ Аз самата имам 2 фотоси в Тръмп, била съм му посетител в имението на два пъти. Това го одобрявам като част от работата, част от живота. По-важно е какво се случва всъщност ”, посочи тя.

По думите ѝ Тръмп няма и да запомни с кого се е ръкувал, в случай че няма авансово другарство.

„ Представяте ли си в 190 страни се развихри същата такава тресчица към фотография на техния подобаващ началник на Генералната сесия на Организация на обединените нации? Три страни имаха срещи – Франция, Египет и Южна Корея, които бяха авансово контрактувани, готови и оповестени ”, сподели някогашният ни дипломат в Съединени американски щати.

Работата на един дипломат е да се среща с водачите на политическите партии – по този начин Поптодорова разяснява фотографията в централата на Движение за права и свободи на американския дипломат у нас Ерик Рубин, почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и водача на придвижването Мустафа Карадайъ.

„ По-интересно е да се означи появяването на Ахмед Доган на тази среща, което демонстрира, че той не е тотално абдикирал от политиката, дори по никакъв начин, и че фотографията е показана умишлено ”, уточни Поптодорора.

Според нея от фотографията по-голям интерес има Движение за права и свободи.

„ Иначе Ахмед Доган има доста какво да опише, в случай че пожелае да го направи, изключително при комплицираната обстановка в Турция ”, посочи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР