Истерията около закона за чуждите агенти може само да говори

...
Истерията около закона за чуждите агенти може само да говори
Коментари Харесай

Володин: Вашингтон и Брюксел имат планове да свалят грузинското правителство

Истерията към закона за непознатите сътрудници може единствено да приказва за съществуването на решения на Вашингтон и Брюксел за събаряне на настоящето грузинско държавно управление. Това написа ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

" Вече има отпуснати пари за това и приемането на закон може да наруши тези проекти ", изясни той.

Говорителят означи, че критиците на закона споделят, че той е преференциален за Русия.

Той изрази убеденост, че всяка страна, която се стреми към самостоятелност, е длъжна да одобри закон за задграничните сътрудници, чиято същина е да забрани външна интервенция във вътрешните работи.

„ Онези, които се опълчват на приемането на закона, явно работят в полза на друга страна, а не навръх личната си страна “, акцентира Володин.

Той напомни, че историята на закона за задграничните сътрудници стартира през 1938 година в Съединени американски щати - там разпоредбите му към момента остават най-строгите в света.

„ В момента се обмислят законодателни начинания за ограничение на непознатото въздействие освен в Грузия, само че и във Франция, единствено в Париж, за разлика от Тбилиси, няма улични митинги, няма крясъци от страна на Съединени американски щати и Европейския съюз “, означи Володин.

Той свързва това с правилото на политиката на Съединени американски щати: „ Ако са подготвени да служат на Вашингтон, могат да се одобряват закони за задгранични сътрудници “. Но за тези, които се стремят към самостоятелност, това е невероятно.

„ В този случай се провеждат улични митинги, протести и външен напън, това е тъкмо това, което се случва в Грузия “, добави още Володин.

Законът за задграничните сътрудници мина на първо четене в Народното събрание на страната. Дискусията се организира на фона на всеобщи митинги. Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили сподели, че ще наложи несъгласие на законопроекта, защото ще попречи на процеса на европейска интеграция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР