Истанбулската конвенция разбуни духовете в България и раздели обществото на

...
Истанбулската конвенция разбуни духовете в България и раздели обществото на
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция прокарва т.нар. джендър въпрос

Истанбулската спогодба разбуни духовете в България и раздели обществото на две. Православната черква изрично се разгласи против приемането й, Мюфтийството също осъди документа. За това дали дали би трябвало да ратифицираме противоречивия документ и ще има ли последици за страната ни, в случай че не я приемем от Novini.bg попитахме евродепутата Ангел Джамбазки.

Трябва ли да ратифицираме Истанбулската спогодба с всички нейни противоречиви текстове?

В този тип на Инстанбулската спогодба не е рационално да я ратифицираме.

Европейските полезности или християнските би трябвало да са водещи за нас?

Този документ по неприемлив метод визира две тематики, които нямат нищо общо. Това се прави по неприемлив метод. Домашното принуждение и насилието над дами е закононарушение. Това е морално укоримо действие, което се преследва от закона. Заедно с това ни се пробутва и така наречен Трети пол. Стана безпощадно ясно за всички, че бранителите на Истанбулската спогодба не се интересуват от правата на дамите, потърпевши от домашно принуждение, а започнаха да прокарват така наречен джендър въпрос. Това е нещо, което съгласно мен, е ненормално, противоестествено и за нас е недопустимо. Това е напълно явно за всеки разумен човек. Има два пола. Разбира се има и медицински случаи, само че те са прекомерно малко, с цел да се желае смяна в законодателството. Тук се прокарват напълно разнообразни хрумвания и концепции за обществото, човечеството и връзките сред хората и това за мен това е недопустимо.

Истанбулската спогодба раздели ли обществото ни?

Категорично. Конвенцията е един спорен документ, в който се преплитат две разнообразни тематики, неприемливо е. Това не е инцидентно. Обществото е разграничено. Българското общество счита, че бракът би трябвало да бъде съюз сред мъж и жена, както е записано в Конституцията. Има и последователи на противоположните тези, само че те нямат сега поддръжката на българското общество.

Прокарва ли се път към въвеждането на така наречен трети пол?

Социален пол е да си избереш какъв да бъдеш. Основното е мъжкото и женското начало - няма какво да се избира тук – то си е определено. Всичко останало е противоестествено. Дали ще има последствия за страната ни, в случай че не приемем Истанбулската спогодба? Не. Категорично не. Това е документ на една измислена организация - Съвет на Европа. Това не е документ, който е наложителен за Европейски Съюз, не е документ на Европейски Съюз, няма нищо общо с Европейски Съюз. Неприемането й няма да има никакви последици за нас.

Ще ни жигосат ли в Европейски Съюз като нетолерантни?

Англия нито е приемала, нито е подписвала Истанбулската спогодба и никой не ги жигосва. Те са като всички останали. Какво се е трансформирало в страните, които одобриха Истанбулската спогодба? Нищо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР