Испанското правителство започна своето извънредно заседание, на което се очаква

...
Испанското правителство започна своето извънредно заседание, на което се очаква
Коментари Харесай

Испанското правителство заседава за отнемане на автономията на Каталуния

Испанското държавно управление стартира своето изключително съвещание, на което се чака да одобри ограничения за вдишване на контрола над самостоятелния регион Каталуния, предадоха международните организации.

Заседанието на държавното управление стартира в 10 ч. локално време. След края му министър председателят Мариано Рахой ще разгласи какви за признатите ограничения. Те ще бъдат подложени на гласоподаване в Сената. Очаква се държавното управление да се разгласи за активиране на член 155 от испанската конституция, който разрешава на Мадрид да суспендира самостоятелния статут на Каталуния, в случай че тя не извършва уговорките си към страната. Сенатът обаче би трябвало да даде утвърждението си за тази мярка, преди тя да влезе в действие.

Същевременно през днешния ден допитване на организация ХЕСОП, оповестено в каталунския в. " Периодико ", демонстрира, че болшинството от хората в Каталуния мислят, че противоречивият референдум за самостоятелност, създаден на 1 октомври, не дава законова основа за отделянето на Каталуния от Испания, съобщи ДПА.

55,6 % от каталунците считат, че районният парламент няма мандат за оповестяване едностранно на независимостта на Каталуния, демонстрира допитването. Данните от него сочат още, че 68,6 % от каталунците желаят произвеждането на нови районни избори, с цел да се позволи конституционната рецесия сред Каталуния и останалата част на Испания. 68,3 % поддържат и започването на договаряния за конституционни промени, които ще разрешат на Каталуния да получи повече автономност, вместо да се стига до цялостна самостоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР