Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария е новият, служебен министър-председател

...
Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария е новият, служебен министър-председател
Коментари Харесай

Испания назначи за премиер на Каталуния човек, който заплаши да съди Стоичков

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария е новият, длъжностен министър-председател на Каталуния. Това заяви телевизия TeleSur.
Сантамария е дясната ръка на Мариано Рахой и индивидът, който в много от основните моменти на рецесията с Каталуния обществено поемаше ролята на тръбач в разясненията за дейностите на испанското държавно управление. Точно Сантамария стана обект и на нападките на българската футболна легенда Христо Стоичков, който я нарочи за " франкист ", наред с цялото ѝ семейство. В отговор испанският вицепремиер разгласи, че ще съди Камата за засегнатост.
Назначението на Сантамария е обнародвано в Държавен вестник на Испания. Освен това министрите от държавното управление на Рахой поемат съответните портфейли и в каталунското държавно управление.
Интересен факт е, че към момента няма посочен заместител на уволнения шеф на каталунската полиция Мossos d`Esquadra - Жозеп Луис Траперо.
В известието в Държавен вестник се споделя и, че предварителни парламентарни избори в Каталуния ще има на 21 декември, като формалната предизборна акция ще трае половин месец - сред 5-ти и 9-ти декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР