Испанският Севиля стана първият клуб от Ла Лига, който публично

...
Испанският Севиля стана първият клуб от Ла Лига, който публично
Коментари Харесай

Клубове в Испания скочиха на Барселона заради корупционния скандал

Испанският Севиля стана първият клуб от Ла Лига, който обществено изрече своите терзание и отвращение от разкритията, че в Барселона са плащали на някогашен началник на Испанската съдийска комисия, станали известни като „ случая Негреира “.

„ Няколко дни, откакто новината за така наречен „ случай Негреира “ притегли публичното внимание, Севиля желае да изрази своите терзание и отвращение към информациите, които ден след ден биват разкривани от медиите, както и да подчертае, че е безусловно наложително да се обясни случилото се и да се разбере кой е отговорникът за това. Сериозното естество на известните досега обстоятелства, които слагат под подозрение интегритета на испанските футболни шампионати, също по този начин кара Севиля обществено да изиска от Ла Лига и Испанската футболна федерация, като най-големите представители на испанския футбол и отговорници за съдийската гилдия, когато пристигна време за това, те да поддържат и да вземат присъединяване във всички производства, които могат да се сформират, щом завърши следствието. Накрая, желанието на Севиля е да съобщи, че оттатък клубовете и техните институции, почитателите на тимовете заслужават почитание и е отговорност на водачите да обезпечат нужните условия, с цел да може интегритетът на надпреварите, в които участваме, в никакъв случай да не се слага под въпрос “, се споделя в публично изказване на Севиля.

Няколко часа по-късно градският противник на Барселона – Еспаньол, също прикани да бъдат подхванати ограничения против дейности като заплащането на пари към шефове на съдиите.

„ Еспаньол е угрижен от информацията, оповестена от разнообразни медии, свързанаа с така наречен „ случай Негреира “. Въпреки обстоятелството, че към момента тече следствие, вероятните последствия от оповестената информация за нашето съревнование, участващите клубове и засегнатите органи биха били толкоз съществени, че изискват изключителни дейности, когато става въпрос за изясняването на това какво в действителност се е случило и, в случай че е належащо, отстраняването на неточности в съответните отговорности на национално и интернационално равнище. В Еспаньол постоянно сме се застъпвали за прецизно съблюдаване на разпоредбите и откритите процедури. В този смисъл настояваме способените органи да се оправят с този въпрос със скоростта и образцовия темперамент, които подхождат на случай, който слага под подозрение репутацията на нашата игра на интернационално равнище “, пишат от Еспаньол.

„ Папагалчетата “ също по този начин припомниха скорошния проблем с Роберт Левандовски, който игра против тях, откакто наказването му от три мача беше отсрочено тъкмо преди градското дерби.

„ Наскоро нашият клуб беше обиден от решение от друго естество, което съгласно нас сложи под риск естественото действие на нашето състезание, оттатък директните вреди върху нашия клуб. Както тогава, поради уважението, което почитателите ни изискват и заслужават, през днешния ден молим останалите клубове и организации да създадат стъпка напред в отбрана на вярното действие и положителното име на нашия футбол “, допълниха от клуба./Fakti

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР