Испанският премиер Педро Санчес смята за грешка и неправилно решението,

...
Испанският премиер Педро Санчес смята за грешка и неправилно решението,
Коментари Харесай

Санчес критикува Великобритания за карантината за идващи от Испания

Испанският министър председател Педро Санчес счита за " неточност " и " погрешно " решението, взето от Англия, което освен постанова карантина на идващите на английска територия от Испания, само че предлага възпиране от пътувания в страната, в това число Канарските и Балеарските острови, което докара до ескалация на недоволствата от туристическия бранш и искане на островите и още две самостоятелни области, Андалусия и Валенсия, за тяхното изключване в посочената карантина.
Санчес съобщи в изявление за Telecinco, че чака промяна от Англия, тъй като това е " несправедлива " мярка от епидемиологична позиция, защото доста територии в Испания даже имат по-ниска заболеваемост от междинната за Европа, а също и от междинната за Англия. Според премиера на Испания е по-безопасно пребиваването в някоя от испанските области, най-често посещавани от британците, в сравнение с в личната им страна, визирайки островите и упоменатите области.
Правителството на Испания договаря с Обединеното кралство от събота, за анулация на карантината на пътуващите от страната, написа БГНЕС.
Ръководителят на Центъра за съгласуваност на изключителни обстановки Фернандо Симон твърди, че не има вяра Испания да е изправена пред втора вълна от ковид, само че показва безпокойствие от отслабването на бдителността. Този понеделник СЗО също предизвести, че хода на заболяването се форсира в Испания и към този момент има 361 дейни огнища в цялата страна, най-вече вследствие на нощния живот и обществените събития.
Педро Санчес също не има вяра, че Испания е пред втора вълна, само че още веднъж моли към самостоятелна отговорност за прекъсване на болестта, както и че 64,5% от случаите са в Арагон и Каталуния, допълвайки, че 34% от случаите са свързани със фамилни събирания и обществени събития.
Още: " Случаите на ковид в интензивно поделение се усилиха, оздравелите - също "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР