Испанският премиер Педро Санчес поиска днес от избирателите да му

...
Испанският премиер Педро Санчес поиска днес от избирателите да му
Коментари Харесай

Испанският премиер иска абсолютно мнозинство на изборите

Испанският министър председател Педро Санчес изиска през днешния ден от гласоподавателите да му обезпечат безусловно болшинство за ръководство на страната на идните на 10 ноември предварителни избори, които ще костват на хазната близо 140 млн. евро, предадоха Франс прес и ТАСС.

Близо пет месеца след изборите на 28 април, на които неговата социалистическа партия се класира първа, само че получи единствено 123 места в 350-членната долна камара на Народното събрание, Санчес упрекна Народната партия, либералите от "Сиудаданос " и крайната левица "Подемос ", че са провалили съставянето на държавно управление.

Според конституцията на Испания, в случай че не бъде формирано ново държавно управление в период от пет месеца след последните избори, двете камари на Народното събрание би трябвало да бъдат разпуснати и да бъдат свикани предварителни избори. Снощи Санчес разгласи, че ще има предварителни избори на 10 ноември, защото никой политически водач не може да си обезпечи задоволителна парламентарна поддръжка, с цел да образува кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР