Испанският премиер Педро Санчес и лидер на Социалистическата партия гласува

...
Испанският премиер Педро Санчес и лидер на Социалистическата партия гласува
Коментари Харесай

Премиерът на Испания гласува на предсрочния вот

Испанският министър председател Педро Санчес и водач на Социалистическата партия гласоподава на третите за последните четири години парламентарни избори в Испания.

Министър-председателят прикани жителите на страната да излязат и да гласоподават, с цел да може в идващия парламент да има болшинство, което да се заеме с по този начин нужните обществени и политически промени в страната.

Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че Социалистическата партия на Санчес ще има преднина пред консервативната Народна партия, само че няма да успее да получи болшинство в долната камара на Народното събрание. Санчес беше заставен да свика предварителни избори, защото през февруари не съумя да прокара законопроекта за националния бюджет в Народното събрание.

Право да гласоподават имат 37 милиона испанци - 34,5 милиона, живеещи в Испания и над два милиона в чужбина. Те би трябвало да изберат 350 членове на долната камара на Народното събрание - Конгресът на депутатите и 208 сенатори в горната камара на Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР