Испанският кардиолог Хуан Пабло Канепа увери, че за да съхраним

...
Испанският кардиолог Хуан Пабло Канепа увери, че за да съхраним
Коментари Харесай

Кардиолог разкрива кои храни са опасни за сърцето

Испанският кардиолог Хуан Пабло Канепа увери, че с цел да съхраним положителното здраве на сърцето си, е добре да правим анаеробни тренировки и да се откажем от похапването на някои храни, оповестява в. "Вангуардия ".
По думите му, здравословното хранене е основано върху консумация на плодове, зеленчуци, пълнозърнест самун и зехтин като сурогат на артикули с огромно наличие на мазнини. В листата си с рискови за сърцето артикули специалистът е присъединил аленото месо. То съдържа наситени мазнини, чийто дял не би трябвало да надвишава 10 % от ежедневния банкет на мазнини.
Печените храни, които се продават в супермаркетите и кафенетата, също могат да увредят здравето, тъй като съдържат трансмазнини. Канепа забелязал, че трансмазнините са свързани с увеличение на сърдечносъдовите болести, затлъстяването и случаите на диабет вид 2. В листата с евентуално рисковите храни са пицата, пелмените и макароните, чиято консумация би трябвало да се ограничи.
Отбелязвайки, че стресът е измежду факторите, които изострят сърдечносъдовите болести, специалистът поучава да се откажем от потреблението на енергийни питиета. Кардиологът цитира данни на "Бритиш медикъл джърнъл ", съгласно които постоянната приложимост на алкохол удвоява риска от гибел в резултат на сърдечен арест и е обвързвана с мозъчни увреждания в дълготраен проект. Споменават се и артикули, като солта и маслото, които мнозина всекидневно използват и не се замислят да лимитират приема им. Канепа също така предлага да се готви със зехтин, вместо с масло, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР