Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат

...
Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат
Коментари Харесай

Реал и Барса се разминаха, но се чака Ел Класико на финала за Суперкупата

Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат във финала за Суперкупата на Испания, откакто се разминаха на жребия за полуфиналите. „ Белите “ се паднаха с Атлетик Билбао, а „ каталунците “ ще се изправят против Реал Сосиедад. Мачовете ще се изиграят на 13 и 14 януари, а финалът ще е в Севиля на 17 януари.

От предходната година носителят на трофея се дефинира посредством шампионат с присъединяване на четири тима. Сега в него се включват първенеца на Ла Лига Реал, сребърният медалист Барса, както и финалистите за Купата на Испания Реал Сосиедад и Атлетик. Полуфиналите и финалът ще са в по една среща на безпристрастен терен.

Самият край за Купата на Краля беше отсрочен и ще се организира чак на 4 април 2021 година. Така се стига до куриозната обстановка, че някой всред Сосиедад и Билбао може да победи със суперкупата още преди да е спечелил Купата.

През предходната година Суперкупата се организира в Саудитска Арабия с присъединяване на Реал, Барса, Валенсия и Атлетико Мадрид. Победител стана тимът на Зинедин Зидан след победа на финала над Атлетико.

Суперкупа на Испания 2020:

Реал Сосиедад – Барселона (13 януари в Кордоба)

Реал Мадрид - Атлетик Билбао (14 януари в Малага)

Финал: 17 януари в Севиля

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР