Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще

...
Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще
Коментари Харесай

Рафа Надал разкри кога ще каже сбогом на активния тенис

Испанската тенис легенда Рафаел Надал удостовери, че 2024 година ще бъде евентуално последната в кариерата му. Той към този момент отсъства от кортовете осем месеца, като разкри, че е претърпял две интервенции в региона на ханша.

" Казах, че е допустимо 2024 година да бъде последната ми. Поддържам го, макар че не мога да потвърдя на 100 %, тъй като не знам ", сподели Надал в изявление за телевзия Movistar+. Той добави, че няма самообладание да стартира да играе и да бъде на равнище.

" Идеята не е да се върна и да печеля " Ролан Гарос " или Откритото състезание на Австралия. Нека хората не бъдат сюрпризирани, това е доста далечно, аз съм наясно с компликациите, които са пред мен ", сподели още испанецът, който е спечелил 22 трофеи от Големия шлем.

" Дали ще ми хареса за бъда тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем? Без съмнение… само че това не ме завладява. Мисля, че Новак (б. а. - Джокович ) изживява това по-интензивно, в сравнение с би било при мен ", счита той.

По отношение на Карлос Алкарас, който е представян като негов правоприемник, Надал счита, че той " има капацитет за всичко, само че в случай че би трябвало да му кажа нещо, то е да продължава да се усъвършенства ", сподели още Рафа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР