Испанската опозиционна консервативна Народна партия поиска премиерът Педро Санчес да

...
Испанската опозиционна консервативна Народна партия поиска премиерът Педро Санчес да
Коментари Харесай

Корупционен скандал с комисионни за маски разтърси властта в Испания

Испанската опозиционна консервативна Народна партия изиска министър председателят Педро Санчес да даде пояснения в Конгреса за корупционния скандал, придобил популярност като случая " Колдо ", който раздруса социалистическата партия и страната, заяви в кореспондеция БНР. От крайнодясната " Вокс " пък считат, че държавното управление би трябвало да си подаде неотложно оставката.

В случая " Колдо " става въпрос за приемане на комисиони от висши представители на властта против споразумяване на поръчки за доставка на маски при започване на пандемията. Това докара до оставката на близкия до Санчес някогашен министър на превоза и сегашен народен представител Хосе Луис Абалос от поста ръководител на комисията по вътрешни работи в Конгреса и от групата на социалистите. Той обаче отхвърли да напусне депутатското си място и стана самостоятелен народен представител с аргумента, че единствено по този начин ще потвърди невинността си.

Обвиненията против него са, че е назначил на работа Колдо Гарсия, който стои в основата на корупционния скандал. Въпреки че против Абалос няма повдигнати обвинявания за съучастие, опозицията твърди, че корупционната скица няма по какъв начин да проработи без застъпничество от висшите етажи на властта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР