Испания връща пратка с дефектни тестове за коронавирус, закупени от

...
Испания връща пратка с дефектни тестове за коронавирус, закупени от
Коментари Харесай

Испания връща на китайска компания 9000 дефектни теста за COVID-19

Испания връща пратка с дефектни проби за ковид, закупени от Китай, оповестява уеб сайтът „ Еуроактив “.

Мадрид е поръчал 640 000 комплекта с бързи проби за ковид от компании в Китай и Южна Корея, само че акцията за всеобщо тестване на популацията е в застой, откакто се оказа, че първата доставка от 9000 бройки не дава отговор на условията и би трябвало да бъде върната.
COVID-19 по света: Испания е на второ място по смъртни случаи Междувременно в провинция Хубей откъдето потегли болестта не е регистриран нито едни случай
Скандалът избухна, когато микробиолози са разкрили, че доставените проби реагират единствено в 30% на случаите на ковид, а би трябвало да имат 80% правилни резултати, написа испанският вестник „ Ел Паис “.

„ С това равнище на точност тези проби не могат да бъдат пуснати в необятна приложимост “, е декларирала Мария дел Мар Томас, представител на Испанката асоциация на микробиолозите.

Китайското посолство в Мадрид заяви, че испанското държавно управление е поръчало тестванията от нелицензиран производител. Според информация на дипломатическото посланичество дефектните комплекти са закупени от компанията „ Шенжен Биоизи Биотехнолъджи “.

„ Китайското министерство на търговията е предоставило на испанското държавно управление лист със сертифицирани производители на проби, който не включва „ Шенжен Биоизи Биотехнолъджи “, се споделя в известие на посолството.

Легацията отбелязва, че тази партида не е част от контракта за 5,5 милиона теста на стойност 432 милиона евро, подписана сред Испания и Китай.
20 млн. лева месечно ще коства на страната тестването за COVID-19 Скринингът на популацията ще се реализира с три типа теста
От министерството на опазването на здравето на Испания са удостоверили, че първата пратка с проби е върната на компанията производител, само че не загатват нейното име.

Испания е една най-лошо засегнатите страни в Европа от пандемията с ковид. По последни данни на „ Уърлдометър “ инфектираните в страната са 64059, а смъртните случаи 4858.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 276 12 3 9 Света 552626 20816 25044 128706 Заразени* Нови Починали България 276 12 3 Света 552626 20816 25044
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР