Испания води преговори с Китай за продажба на две инженерингови

...
Испания води преговори с Китай за продажба на две инженерингови
Коментари Харесай

Испанските Iberdrola и Naturgy продават на Китай своя дъщерна компания от атомната индустрия


Испания води договаряния с Китай за продажба на две инженерингови компании, които дават отговор за техническото обслужване на АЕЦ. Според някои информации, испанските компании Técnicas Reunidas, Iberdrola и Naturgy са приели предлагането на Китайската петролна инженерно-строителна корпорация (CPECC) да придобие дъщерното им сдружение Empresarios Agrupados. Сделката изисква утвърждение от държавното управление на Испания и министерството на енергетика на Съединени американски щати. Empresarios Agrupados, в съдействие с американската „ Уестингхаус “, дава услуги по планиране, лицензиране, образование, мониторинг, въвеждане в употреба и ремонт на АЕЦ „ Хосе Кабрера “.

Освен китайската компания, в търга може да вземе присъединяване и френската компания Areva, която също е заинтригувана да получи надзор над Empresarios Agrupados, отговаряща и за ръководството на испанските АЕЦ „ Алмарас “ и АЕЦ „ Трильо “.

Според източници, участващи в договорката, представени от уеб сайтът elconfidencial.com Técnicas Reunidas, Iberdrola и Naturgy са приели предлагането на азиатския холдинг, тъй като е било по-щедро от това на Areva.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР