Испания удължи заповедта за затварянето на сухопътната граница с Мароко

...
Испания удължи заповедта за затварянето на сухопътната граница с Мароко
Коментари Харесай

Испания удължи заповедта за затварянето на сухопътната граница с Мароко

Испания удължи заповедта за затварянето на сухопътната граница с Мароко до 30 ноември тази година. Причината за това е развиването на пандемията от Covid-19 и към момента незадоволителния брой имунизирани в африканската страна, оповестява кореспондентът на БНР.

Двата гранични пункта с Мароко в самостоятелните градове Сеута и Мелиа са затворени от 13 март предходната година - при започване на пандемията от Covid-19.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка те ще останат затворени най-малко до края на месеца. От 34 милионното население на Мароко с цялостна имунизация са 21 милиона, само че съгласно испанските здравни управляващи заплахата от внасянето на новия вид „ Делта плюс “ е действителна.

В Испания към този момент са доказани 35 случая на разновидността. Заразените за последните 24 часа са 2 212, а честотата е 49 случая на 100 000 поданици.

Заетостта на болничните леглата от пациенти с Covid остава под 2%, а натоварването на интензивните отделения не надвишават прага от 5%. 2,49 % от направените проби са позитивни.

Въпреки това здравният министър Каролина Дариас прикани за повече отговорност, защото данните от Източна Европа са „ много тревожни “.

Тя посочи, че в Испания 90,2 % от всички над 12 годишна възраст към този момент са изцяло имунизирани, само че към момента не е приключен процесът при 20-34 годишните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР