Испания си е взела поуки от загубата с 1:2 от

...
Испания си е взела поуки от загубата с 1:2 от
Коментари Харесай

Родри: Чака ни много труден мач с Мароко

Испания си е взела поучения от загубата с 1:2 от Япония, която заплашваше да ги изхвърли от Световното състезание, и е наясно, че не може да си разреши да направи същите неточности против Мароко, сподели испанският национал Родри, представен от " Ройтерс ".

" Сега стартира нова фаза от шампионата. Винаги вършим разбор за това какво можем да подобрим, даже след мачовете, когато сме играли добре ", съобщи Родри преди мача от осминафиналите против Мароко във вторник.

" Онзи ден нямаше доста неща за възстановяване, тъй като беше 10-минутен колапс и това е, което би трябвало да изправим. Бяхме предизвестени, че това не може да се случи още веднъж. Треньорът беше явен, играчите поеха отговорност и ние упражняваме, желаеме да сме в идващия кръг и знаем, че можем да го създадем ", добави той.

Въпреки че Родри играе като полузащитник за първенеца във Висшата лига Манчестър Сити, 26-годишният футболист е употребен като централен бранител от селекционера на Испания Луис Енрике на Световното състезание.

" Моята роля в тима е същата като на всеки централен бранител, да бъда откъм гърба, да притурям издръжливост на тима. Всеки състезател има ясна роля ", сподели Родри.

" Опитвам се да употребявам качествата си. Помагам да изнасяме топката. Съперниците ни дават малко пространство сред линиите, тъй че централният бранител е доста значим в нашата скица. Имаме характерен метод на игра, основаване на предимство в защита, само че знаем по кое време би трябвало да поемаме опасности и по кое време не ", съобщи испанецът.

Мароко е на осминафиналите за първи път от 36 години, само че Родри сподели, че ще бъдат сложен съперник, изключително Хаким Зийеш.

" Мароко имат доста качествени играчи и се показват доста добре като колектив, ще бъде доста сложен и равносилен мач. Те победиха Белгия. Трябва да имаме добър ден, с цел да спечелим. Зийеш е страховит състезател, играе доста добре... доста рисков, когато стреля. Но мисля, че Мароко има страхотни играчи, освен Зийеш ", съобщи Родри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР