Испания ще инвестира 4,3 млрд. евро в производството на електрически

...
Испания ще инвестира 4,3 млрд. евро в производството на електрически
Коментари Харесай

Испания инвестира милиарди в производството на електромобили

Испания ще влага 4,3 милиарда евро в производството на електрически транспортни средства и акумулатори като част от главната национална стратегия за разноски, финансирана най-много от Фонда за възобновяване на Европейски Съюз, предават международните осведомителни организации.

Правителственият проект, ориентиран към стимулиране на частните вложения, ще обхване цялата индустриална верига, от добива на литий до сглобяването на акумулаторни кафези и производството на електрически транспортни средства, предава БГНЕС.

" Важно е Испания да реагира и да предотврати тази промяна в европейския авто бранш ", сподели каза министър председателят Педро Санчес по време на представянето на проекта, добавяйки, че частният бранш, съгласно държавните оценки, може да способства спомагателни 15 милиарда евро за самодейността.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Премиерът на Испания Педро Санчес ще показа през днешния ден пред пар...

След Германия Испания е вторият по величина европейски авто производител и осмият по величина в света.

С новата капиталова стратегия, част от пакет от 13 милиарда евро, ориентиран към устойчива подвижност, Санчес чака приноса на бранша към испанската икономическа продукция да доближи 15% до 2030 година от сегашните 10%.

Програмата ще включва 1 милиард евро за подсилване на инфраструктурата за зареждане на електрически коли.

Като един от главните бенефициенти на програмата на Европейски Съюз за възобновяване в размер на 750 милиарда евро, Испания ще получи безплатни средства в размер на към 70 милиарда евро до 2026 година, с цел да помогне за съживяването на стопанската система, наранена тежко от пандемията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР