Испания почете днес с тържествена церемония паметта на своите над

...
Испания почете днес с тържествена церемония паметта на своите над
Коментари Харесай

Испания почете паметта на жертвите от пандемията

Испания уважи през днешния ден с тържествена гала паметта на своите над 28 000 жертви на Covid-19. Това стана в наличието на ръководители на Европейски Съюз и на фона на ново увеличение на инфектираните в страната, една от най-силно засегнатите в Европа, съобщи Франс прес.

" Днес се сбогуваме алегорично с майки, татковци, деца, братя, другари (...) Запечатваме погледите им в сърцата си ", сподели в трогателно слово Ернандо Калеха, брат на видния испански публицист Хосе Мария Калеха, умрял от ковид.

Церемонията, протекла под палещото слънце, бе водена от крал Фелипе Шести. Присъстваха висши държавни ръководители и водачи на Европейски Съюз, всички с маски и седнали на разстояние един от различен, пазейки обществена отдалеченост.

Сред тях бяха ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Не сте сами с тъгата си (...) Споделяме вашата тъга, вашият печал е и наш ", обърна се кралят към околните на умрелите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР